Националната инициатива Да се запознаем, която обединява дейността на проекта

...
Националната инициатива Да се запознаем, която обединява дейността на проекта
Коментари Харесай

Различните деца на България гостува в Страсбург

Националната самодейност " Да се срещнем ", която сплотява активността на плана " Различните " деца на България " и фондация " Можем дружно ", гостува в Страсбург от 3 до 5 юни по покана на българската общественост в града. Фотографската галерия под наслов " Деца (не) като другите " е благотворителна и показва 40 неизлагани до момента фотопортрета на деца със специфични потребности. Официален посетител на събитието ще бъде дипломат Мария Спасова - непрекъснат представител на България в Съвета на Европа, научи ДУМА от Емилия С. Николова, пиар специалист.
Автори на фотосите са фотографи от разнообразни краища на България - София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Добрич и други, чиято цел е да покажат посредством своите произведения, че всички се усмихваме на еднакъв език, а това ни оказва помощ да виждаме надалеч оттатък разликите.
На откриването на фотоизложбата на 3 юни ще участват част от създателите на фотосите и 17-годишната Злати от Златоград, която е със Синдром на Даун и е част от плана " Различните " деца на България ". Изложбата ще бъде съпроводена от базар с обичайни за България артикули и произведения, а по избор на уредниците средствата ще бъдат дарени за закупуването на комбинирана люлка-везна, пригодена за деца в инвалидни колички, която ще бъде сложена в община Благоевград. Организаторите възнамеряват представянето на фотографиите и в София през есента.
На 4 юни децата от българското учебно заведение в Страсбург, което носи името на Христо Ботев, ще показват стратегия, с която ще отбележат по едно и също време Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност - 24 май, и Деня на Ботев и починалите за свободата и независимостта на България - 2 юни. Част от празничната стратегия ще бъдат тематичните рисунки на българчета в Страсбург на тематика " Да играем ЗАЕДНО ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР