Националната хокейна лига обмисля провеждането на сезон 2020/21 в съкратен

...
Националната хокейна лига обмисля провеждането на сезон 2020/21 в съкратен
Коментари Харесай

Съкратен сезон, временна релокация на отборите и малки хъбове в плановете на НХЛ

Националната хокейна лига обмисля провеждането на сезон 2020/21 в скъсен вид, краткотрайно релокиране на тимове и основаването на дребни локални хъбове, разгласи комисионерът Гари Бетман. Според Бетман най-вероятният сюжет за провеждането на шампионата е посредством основаване на серия от хъбове, които да одобряват по няколко мача, само че тази концепция би трябвало да бъде съгласувана и с Асоциацията на играчите в Националната хокейна лига.

" Отборите ще изиграват няколко мача за интервал от 10-12 дни на несъмнено място, след което ще имат седмица, с цел да се приберат при фамилиите си. Ще бъдат правени всички нужни проби, планувани по протокол ", изясни Бетман.

" Този вид няма да бъде толкоз ефикасен, колкото оня с балоните в Едмънтън и Торонто, с които завърши предходният сезон, само че това е разновидността да понижим риска от заразяване с ковид оптимално. Това е едно от нещата, върху които работим ", сподели Бетман по време на виртуална среща на управлението на лигата.

Един сериозните проблеми пред организирането на новия сезон са въведените рестрикции при пътешестване сред Съединени американски щати и Канада. " Ясно е, че няма по какъв начин да преместим всички 7 канадски тима на Юг от 49-ия паралел, по тази причина би трябвало да помислим за различни разновидности ", сподели още Бетман. През предишния месец Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите оповестиха, че се надяват новият сезон да стартира на 1 януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР