Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада посочи първите

...
Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада посочи първите
Коментари Харесай

Националната хокейна лига очерта план за възобновяване на сезона

Националната хокейна лига (НХЛ) на Съединени американски щати и Канада уточни първите стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да може да бъде обновен и приключен настощият сезон 2019/20. Най-силният хокеен шампионат в света бе спрян на 12 март поради пандемията от COVID-19.

От лигата показаха, че се надяват интервалът на самоизолация, в който са сложени играчите, да завърши скоро и тренировките да бъдат обновени при първа опция. В проекта обаче няма съответна дата по кое време мачовете могат да стартират още веднъж и всичко е по-скоро условно.

Очакванията на лигата са първата фаза на битката с ковид - самоизолирането, да завърши през втората половина на май месец, а втората фаза, включваща тренировките на дребни групи от състезатели, да започва незабавно по-късно.

Най-големите терзания на лигата идват от обстоятелството, че в другите райони на Съединени американски щати и Канада битката с ковид е на друг стадий, което може да попречи на отборите, най-много от източното американско крайбрежие, да стартират пълноценни тренировки в предвижданите периоди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР