Националната футболна лига принуди отборите да назначат поне по един

...
Националната футболна лига принуди отборите да назначат поне по един
Коментари Харесай

НФЛ като Холивуд: Всеки отбор да има в щаба си поне един, който да не е бял, мъж или хетеросексуален!

Националната футболна лига принуди тимовете да назначат най-малко по един помощник в треньорските си щабове, който да дава отговор на " програмата против дискриминирането ".

Това би означавало съгласно нея - да не е бял, да не е мъж или да не е хетеросексуален.

Новината пристигна дни след правосъдното дело, стартирано от наставника Брайън Флорес, уволнен от Маями Долфинс преди края на контракта му.

Тъмнокожият експерт съди освен този тим, само че и всички останали 31 отбора за расова дискриминация. Куриозно, няколко часа след вестта за тези правосъдни дейности на Флорес, той бе назначен като треньор на бранителите в Питсбърг.

На среща в понеделник на притежателите на организациите в НФЛ, решението е било за по-активно използване на " Правилото Рууни ", гласувано още през 2003 година

Засега резултатът от него бе, че 39 % от всички треньорски позиции в лигата - а там работят по към 30 души в тим (близо 1000 общо), са тъмнокожи. Но това не е задоволително.

Според комисията за битка с дискриминирането в американския спорт - аргументът е, че процентът е дребен на фона на това, че 70% от играчите на терена са тъмнокожи.

Така от новия сезон всеки тим е заставен да назначи най-малко един треньор в щаба, освен това на най-важните позиции - на офанзивната линия, който да дава отговор на " Правилото Рууни " и да е в профила на това противопоставяне на дискриминирането.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР