Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния е

...
Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния е
Коментари Харесай

Арестуваха за подкуп шефа на румънската дирекция за пътищата

Националната дирекция за битка с корупцията (НДБК) в Румъния е задържала шефа на дирекция „ Поддръжка на национални пътища и автомагистрали “ Флоря Даскалу, съобщи организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
НДБК заяви през днешния ден, че Даскалу е арестуван от прокурори от териториалната работа на дирекцията в град Тимишоара по обвиняване във взимане на рушвет, търговия с въздействие и откриване на поверителна информация за приемане на пари, артикули или други непозволени облаги.

Обвиненията касаят интервала май-октомври 2022 година и са свързани с контракти по поддръжка на пътищата и снегопочистване. Според обвиняването Флоря Даскалу е получил неколкократно от шеф на компания парични суми и други облаги на обща стойност 37 060 леи (14 750 лева.), с цел да упражни въздействието си върху държавни чиновници, които да поддържат комерсиалната активност на въпросната компания. На същото лице Флоря Даскалу е дал информация, която да му подсигурява спечелването на някои търгове, проведени от националната компания за ръководство на пътната инфраструктура в Румъния.

Заподозреният ще бъде изправен през днешния ден пред съда в Тимиш с предложение да бъде арестуван под стража за 30 дни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР