Националната детска болница ще бъде в нова сграда, а старата

...
Националната детска болница ще бъде в нова сграда, а старата
Коментари Харесай

Окончателно: Събарят старата сграда и градят нова за детската болница

Националната детска болница ще бъде в нова постройка, а остарялата ще бъде бутната. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов след публично разискване за построяването на Националната многопрофилна детска болница.

Нямаме време да се отхвърляме от безусловно нищо. Няма да губим време с изключение на в посока срутване на постройката с създаване на нова с нов план , изясни министър Ангелов. Основната ни цел е всички здания, които са в съседство, да бъдат непокътнати и да има минимум вреди, акцентира той.

Едва след разискването, на което беше показана и създадената от " Главболгарстрой " идея и визия, министър Ангелов заяви изрично, че бъдещата детска болница ще бъде в изцяло нова постройката.

По думите му консенсусно решение е в границите на този бюджет по публичната поръчка, остарялата постройка да се събори, да се проектира нова постройка и да се построи новата болница, в същия период и същите средства, изясни здравният министър.
 Представиха проекта Национална детска болница
Представиха проекта Национална детска болница

Здравният министър всеки ден мислил за Националната детска болница

Никакви спомагателни диалози не предстоят с компанията реализатор за болничното заведение. Консенсусът е реализиран сред строителния инженер, лекари, инженери, експертни препоръки и цивилен сдружения, посочи здравният министър.

Трябва това, което бъде издигнато, да дава отговор на актуалните архитектурни условия, да бъде спазен срокът на контракта и да не бъдат давани повече пари от българските данъкоплатци, по мнението на проф. Ангелов.

" Старата постройка на детската болница ще бъде бутната ", безапелационен бе здравният министър и уточни, че най-важното е бързото създаване на болничното заведение . 42 месеца е срокът по контракт за създаване на Националната детска болница и здравният министър няма опасения, че може и да не бъде построена в период.

Консултативният орган ще бъде публичният съвет и той ще включва всички заинтригувани лица, в това число експертни препоръки и публични , съсловни и цивилен организации. Общественият съвет няма да бъде формиран с разпореждане и той ще съветва всички стадии от строителството до приключването на плана. Общественият съвет няма да взима основните решения, свързани с бъдещето на детската болница.

Много е значимо, когато взимаш решения, да носиш отговорност. Законът ще бъде спазен в неговата целокупност , приключи здравният министър, като подмина питане за това дали има очакван период за срутване на остарялата постройка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР