Националната библиотека Св. св. Кирил и Методий“ ще отбележи 120-ата

...
Националната библиотека Св. св. Кирил и Методий“ ще отбележи 120-ата
Коментари Харесай

Националната библиотека отбелязва 120 години от рождението на Ангел Каралийчев с фототипно издание на „Мечо“

Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ ще означи 120-ата годишнина от рождението на писателя Ангел Каралийчев с показване на фототипно издание на книгата му за деца „ Мечо “. Това ще се случи на 31 май, оповестяват от културната институция.

Програмата на библиотеката за месец юни стартира със събитие от поредицата „ Книжовен калейдоскоп “. От 1 до 30 юни в зала „ История на книгата “ посетителите ще могат да видят истински документи от персоналния списък на Петко Р. Славейков. Събитието ще се организира по случай 195 години от рождението му.

В Националната библиотека от 6 юни ще гостува изложбата " Несебър в картографски архиви и сбирки II - XXI век ", проведена взаимно с Българската картографска асоциация, община Несебър, Министерството на туризма и Международния търговски и културен център „ Геопан “. Експозицията се осъществя в поддръжка на статута на древен град Несебър като международно материално културно завещание под егидата на ЮНЕСКО и семейството на VIII-та интернационална конференция по картография и географски осведомителни системи. Ще бъде открита и взаимната галерия с документи от фонда на Националната библиотека и 28 илюстрации на героите и приключенията им в романа „ Дон Кихот “. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР