Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обмисля вариант, при

...
Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада обмисля вариант, при
Коментари Харесай

Дисни Уърлд може да приеме остатъка от сезона в НБА, акой той се доиграе

Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада обмисля вид, при който остатъкът от сезона да бъде доигран на територията на увеселителния комплекс " Дисни Уърлд " край Орландо, щата Флорида.

Според журналиста Шамс Чарания от " The Athletic " комесионерът на НБА Адам Силвър е провел в сряда диалози с генералните мениджъри на 30-те тима и медицински лица, на които са се обсъждали разнообразни сюжети за продължение на шампионата.

Силвър е декларирал уверено, че сезонът може да приключи, в случай че създадената ваксина от учените в британския университет в Оксфорд против ковид даде нужните резултати и върху хора. До момента пробното лекарство ремдезивир е дало отлични резултати при тестванията с маймуни и се чака в най-скоро време да стартират проби и върху хора.

От НБА се надяват огромна част от тимовете да могат да възобновят тренировки след 8 май, а към края на месеца и през идващия да могат да се играят и мачове. Освен " Дисни ", измежду другите обсъждани разновидности за места за довеждане докрай на шампионата са Лас Вегас и Бахамските острови.

В контрастност с думите на Силвър в сряда доктор Антъни Фаучи, който е шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания в Съединени американски щати, сподели, че съгласно него огромните спортни лиги би трябвало да се примирят с концепцията, че сезон 2019/20 няма да приключи.

Първенството в НБА бе спряно на 11 март, откакто двама играчи на Юта Джаз дадоха позитивни проби за COVID-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР