Националната банка за развитие на Бразилия в събота предприе усилия

...
Националната банка за развитие на Бразилия в събота предприе усилия
Коментари Харесай

Бразилия спасява Амазонка с 205 млн. долара до 2024 г.

Националната банка за развиване на Бразилия в събота предприе старания за възобновяване на застрашени от заличаване гори  на повърхност към 60 000 квадратни километра в  Амазонка до 2030 година, оповестява " Ройтерс "

На срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP28 в Дубай стана ясно, че програмата Arc of Restoration с финансиране до 1 милиард реала (205 милиона долара) до 2024 година  и също по този начин се заема да изведе 1,65 милиарда тона въглерод от атмосферата до 2030 година

Амазонка е жизненоважна за ограничение на изменението на климата . Също по този начин е дом на доста неповторими и застрашени типове.

" Избягването на обезлесяването към този момент не е отговорът на климатичната рецесия. Трябва да бъдем по-амбициозни, сподели президентът Алойзио Меркаданте в изказване за пресата. Нека залесим още веднъж, тъй че гората да се регенерира. Това е най-евтиният и бърз отговор на климатичната рецесия, тъй като улавя въглерода и го съхранява ", сподели Меркаданте.

Програмата ще даде 450 милиона реала тази година.
 Успех за Лула: Обезлесяването на Амазонка понижава с 30%
Успех за Лула: Обезлесяването на Амазонка понижава с 30%

Глътка въздух за екологията

Главният договарящ за климата на Бразилия сподели в изявление предишния месец, че страната възнамерява да стартира огромна самодейност за възобновяване, без да даде детайлности.

" Това е доста упорит план, сподели в изявление Карлос Нобре от университета в Сао Пауло, който пръв предложи концепцията за Арката на възобновяване. Този план е въведен в този момент, тъй като Amazon е покрай точката, от която няма връщане, тъй че това е доста значима, незабавна и новаторска самодейност ", сподели той.

Нобре се счита за кръстник на доктрина, която предизвестява, че обезлесяването и изменението на климата могат да изтласкат гората през повратна точка, когато тя ще изчезне и ще се трансформира в деградирала савана.
 Обезлесяването на Амазонка доближи 5-годишно дъно
Обезлесяването на Амазонка доближи 5-годишно дъно

Една от задачите на президента Лула да Силва е да понижи пагубното заличаване

Той сподели по-рано тази година, че възобновяване на към 700 000 квадратни километра от Амазонка ще помогне да се избегне тази повратна точка, като малко под половината от тази повърхност изисква интензивно презасаждане. Той оцени общата цена на минимум 20 милиарда $.

Въпреки че учените са съгласни, че горите би трябвало да бъдат възобновени, с цел да реализиран най-амбициозните климатични цели, сходни старания на процедура постоянно се сблъскват с липса на финансиране, механически провокации и враждебно настроени нарушители, които желаят да се възползват от гората.

Припомняме, че през ноември стана ясно, че обезлесяването на бразилската Амазонка е спаднало с 22,3 % през годината до юли и по този начин е достигнало петгодишно дъно. 

Правителството на президента Лула да Силва се бори да ограничи в света.

Сателитно наблюдаване откри, че 9 001 квадратни километра горска завивка е била унищожена в бразилската Амазония от август 2022 година до юли 2023 година, съгласно годишната стратегия за следене на обезлесяването на националната галактическа организация INPE, PRODES.

За първи път доближи по-малко от 10 000 квадратни километра от 2018 година насам, преди президентството на крайнодесния някогашен водач Жаир Болсонару (2019-2022 г.), който управлява внезапното увеличение на сечта в Амазонка. При разрушение на екологичните структури на държавното управление ". Това съобщи министърът на околната среда Марина Силва на конференция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР