Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започва протестни действия срещу безконтролниявнос

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) започва протестни действия срещу безконтролниявнос
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите готвят протести срещу „безконтролния внос на слънчоглед от Украйна“

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) стартира протестни дейности против безконтролния импорт на слънчоглед и други селскостопански артикули от Украйна , незабавно щом предстоящото служебно държавно управление встъпи в служба. Председателят на НАЗ Костадин Костадинов разгласи пред публицисти решението на Управителния съвет на браншовата организация, който заседава на земеделския конгрес " Дни на полето " в землището на добричкото село Поручик Гешаново.

" Ще затворим със селскостопанска техника пътища, по които минава главно вносът от Украйна – граничните контролно-пропускателни пунктове в Кардам, Силистра, Дунав мост, митинги ще има и навътре в страната ", сподели Костадинов. По думите му държавното управление в оставка е глухо за проблемите в земеделския отрасъл, всички към този момент мислят за избори, по тази причина настояванията ще бъдат сложени в декларация до упования длъжностен кабинет.

" Настояваме страната да съблюдава законите и разпоредбите, свързани с митническия и фитосанитарен надзор ", сподели ръководителят на НАЗ. Костадинов съобщи, че от 16 юни до в този момент в България са импортирани 280 хиляди тона украински слънчоглед, който непосредствено е постъпил в преработвателни предприятия, откъдето създаденият артикул се показва като български, без да се мисли за здравето на потребителите.

От безконтролния импорт ще пострадат и дребните, и междинните аграрни производители, тъй като нямат хранилища за предпазване на реколтата и търговците ще изкупят слънчогледовото семе на ниски цени. А ни чака нова стопанска година, есенна сеитба с пет пъти по-скъпи торове и високи наемни цени на започващите търгове за държавни ниви, добави ръководителят на НАЗ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР