Националната агенция за приходите продава 20 автомобила, отнети от шофьори,

...
Националната агенция за приходите продава 20 автомобила, отнети от шофьори,
Коментари Харесай

НАП продава коли, отнети от шофьори, хванати зад волана пияни или дрогирани

Националната организация за приходите продава 20 автомобила, отнети от водачи, хванати да карат след приложимост на алкохол и опиати. Новите търгове са оповестени в Портала за продажби на приходната организация. До дни там ще бъдат оповестени обявления за продажбата на още 17 коли на водачи с позитивни проби за дрога и/или алкохол, споделят от Национална агенция за приходите.

От края на предходната година до 5 март девет автомобила на пияни водачи са сменили притежателите си – три са продадени на търг, шест са предоставени за потребностите на бюджетни организации. Една от отнетите коли е била изплатена от съсобственика й.

Към края на февруари в петте териториални дирекции на приходната организация във Варна, София, Бургас, Велико Търново и Пловдив са подадени правосъдни актове за общо 503 автомобила, отнети от водачи. Датата на първата регистрация на множеството от тези коли е сред 1996 и 2004 година

Преди да бъде разгласен на търг, всеки от тези коли е минал през две законовоопределени етапи.

През първата се изследва писмено колата – има ли наложени върху нея запори, насилствени административни ограничения, нейното местоположение, положение и други В момента се изследват общо 399 автомобила, подадени към Национална агенция за приходите със правосъден акт.

62 от отнетите коли са във втората фаза, при която се прави оценка транспортното средство преди да бъде оповестено на търг. 48 от отнетите коли са в съсобственост, което значи, че страната може да продаде единствено половината от тях и по тази причина те се оферират първо на съсобственика.



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР