Националната агенция за приходите отмени свои запори за общо 49

...
Националната агенция за приходите отмени свои запори за общо 49
Коментари Харесай

НАП вдигна запори за близо 50 млн. лева на фирми на Васил Божков

Националната организация за приходите анулира свои запори за общо 49 634 300 лв., наложени на компании на предприемача Васил Божков. Това излиза наяве от разпореждане за анулация на наложените обезпечителни ограничения, оповестено в Търговския указател, оповестява БНР.

Вдигнати са запорите на капитала на общо 30 дружества на обвинения хазартен необут.

Най-същественото поръчителство е било върху фирмата " Агро Капитал 2009 " ООД, която е с капитал 56 000 000 лв., като от 44 800 400 лв. са били запорирани. До 2009 година компанията е била 80% благосъстоятелност директно на Божков, като по-късно той резервира контрола си посредством акционерното сдружение " Инфра Холдинг ".

Другият по-значителен запор е върху  " Вабо 2017 " ООД, при която са били обезпечени 2 680 000 лв..

Отмяната на запорите се е случила при започване на август на базата на ревизионно произвеждане на Васил Божков, завършило с акт на Национална агенция за приходите, с който не са открити отговорности към хазната, прецизира в. " Сега ". Независимо от това обаче капиталът на огромна част от въпросните сдружения на предприемача остават запорирани от КПКОНПИ поради наказателно дело против него.

Към момента Божков е под домакински арест. Беше му наложена и парична гаранция в размер на 500 000 лв..

Във Facebook той разгласява разпореждане на прокурор от Софийската градска прокуратура, с което му се дава незабавна отбрана. Такава получават също брачната половинка му Елена Динева и синът му Антон Божков посредством Бюрото за отбрана на застрашени лица към Министерството на правораздаването.

От държавното обвиняване пък показаха, че Васил Божков не е бил, нито сега е  " предпазен очевидец ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР