Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена с милиони

...
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена с милиони
Коментари Харесай

НАП ще бъде глобена с милиони заради теча на лични данни

Националната организация за приходите (НАП) ще бъде санкционирана с милиони левове поради теча на персонални данни на над пет млн. българи при хакерската офанзива. Проверката на Комисията за отбрана на персоналните данни е завършила и се чака до края на седмицата Национална агенция за приходите да получи акта си за осъщественото нарушаване, оповестява вестник “Сега “.

Шефът на Комисията за отбрана за персоналните данни (КЗЛД) Венцислав Караджов изясни, че съответният размер на санкцията ще стане явен през другата седмица " В четвъртък ще обявим санкцията. Няма да е дребен размерът, ще е в милиони ", посочи ръководителят на КЗЛД.

Новите регламенти за отбрана на персоналните данни планува доста високи санкции за сходно приключване на персонални данни - до 20 млн. лв..

" Конкретна преценка би трябвало да се извърши и съгласно случая ще е и глобата. Тя би трябвало да бъде пропорционална и възпираща ", уточни той.

Проверката на комисията продължи един месец и е установила незаконосъобразен достъп и разпространяване на персонални данни на български жители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР