Националната агенция за приходите (НАП) пресече опит за продажба на

...
Националната агенция за приходите (НАП) пресече опит за продажба на
Коментари Харесай

НАП спря продажбата на 21 т месо, негодно за потребление от хора

Националната организация за приходите (НАП) пресече опит за продажба на 21 тона месо, непредназначено за консумация от хора, заяви пресцентърът на институцията. Според документите на компанията вносител стоката е била за вложение в производството на храна за животни.

На 15 ноември инспекторите от " Фискален надзор " на Национална агенция за приходите са сложили под наблюдаване месото, откакто камионът с него влезнал в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин. Вместо да бъде разтоварено в Лясковец, както е било записано в документите, месото е трансферирано на различен камион и закарано в Перник.

Инспекторите на Национална агенция за приходите благодарение на сътрудниците си от ГДБОП са предотвратили разпространяването на негодното месо във вътрешната комерсиална мрежа. Българската организация по сигурност на храните е наложила забрана на месото, следва то да бъде унищожено.

На същото място са установени и друга негодни хранителни артикули, които също ще бъдат унищожени.

От началото на 2017 година фискалните сътрудници на Национална агенция за приходите са направили 260 000 инспекции на транспортни средства, като на 78 000 са сложени механически средства за надзор. В резултат са наложени 1300 обезпечения, с цел да се избегне отклоняване от облагане.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР