Националната агенция за приходите (НАП) има достатъчно пари, за да

...
Националната агенция за приходите (НАП) има достатъчно пари, за да
Коментари Харесай

НАП има пари да си плати глобата заради теча на данни

Националната организация за приходите (НАП) има задоволително пари, с цел да заплати санкцията, която Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗЛД) се чака да наложи на приходната администрация поради приключването на персоналните данни на над 5 млн. българи, стана ясно в петък.

" Имаме задоволително пари от самия бюджет и няма да се наложи дофинансиране на системата ", разяснява финансовият министър Владислав Горанов, който придружаваше премиера Бойко Борисов по време на откриването на рудник " Ада тепе " край Крумовград. По думите му " това няма да се отрази на бюджета, ще се отрази на ориста на тези терористи, които нападнаха системата ".

По мотив спекулациите, че ще има орязване на бонуси, с цел да се заплати санкцията, министърът сподели, че заплати и бонуси няма да се режат, защото от позиция на бюджета изплащането на санкцията съставлява чиста интервенция.

По-рано от Национална агенция за приходите оповестиха пред Mediapool, че поради казуса с приключването на данни краткотрайно са прекратени
бонусите за управлението на организацията, а също и за отделите за ИТ и осведомителна сигурност.

Преди дни ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов анонсира, че ще оповести размера на санкцията на Национална агенция за приходите идната седмица. Най-високата санкция, която може да бъде наложена, е в размер на 20 млн. евро или 4% от годишния оборот на Национална агенция за приходите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР