Националната агенция за приходите е приключила проверките на 21 от

...
Националната агенция за приходите е приключила проверките на 21 от
Коментари Харесай

Разследване разкри, че над 240 български граждани и пребиваващи в ОАЕ притежават имоти за над 160 млн. долара в тази страната

Националната организация за приходите е завършила инспекциите на 21 от общо 23 българи за които през 2021 година започнаха произвеждане поради данни, получени по линия на интернационален продан на информация, че имат парцели в Дубай. Това оповестяват от организацията в отговор на въпроси, изпратени от Дневник.
 
От приходната организация оповестяват, че вследствие на осъществените инспекции, са били предоставени 5 проверки. След приключването на 4 от тях са били открити неизплатени отговорности в размер на 131 290 лева В резултат на осъществените инспекции са били подадени 6 коригиращи данъчни заявления и е бил формиран един акт за административно нарушаване.
 
Целта на инспекциите е била да се откри произхода на средствата с които са били купени недвижимите парцели и дали те са били декларирани в годишните данъчни заявления на притежателите си.
 
Все още продължава работата по една проверка, която е била предоставена поради индикации за укрити приходи. Продължава и инспекция, за която от Обединените арабски емирства, не е бил получен отговор по изпратено питане за продан на информация.
 
От Националната организация за приходите прецизират, че това е цялата информация по случая, която може да бъде предоставена по случая без да да бъдат наранени данни, представляващи данъчно-осигурителна загадка.
 
В началото на май м.г. интернационално журналистическо следствие, озаглавено Dubai Uncovered откри, че над 240 български жители и пребиваващи в страната имат парцели за над 160 млн. $ в Дубай.
 
Сред притежателите, оповестени тогава беше и притежателят на компанията " Хидрострой " и някогашен зам.-директор на Агенция " Пътна инфраструктура " Велико Желев, който беше задържан по обвиняване за насила с пердах и освободен от прокуратурата против гаранция от 20 хиляди лева.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР