Националната агенция за приходите е поискала допълнителни данни от Международния

...
Националната агенция за приходите е поискала допълнителни данни от Международния
Коментари Харесай

Данъчните поискаха от журналистите от проекта "Пандора" още данни за замесени българи

Националната организация за приходите е поискала спомагателни данни от Международния консорциум на проверяващите публицисти за български физически и юридически лица, които се срещат в документите по следствието. В публично писмо до консорциума приходното ведомство желае информация за български жители и компании, които евентуално може да се направили нарушавания или закононарушения против финансовата система на страната, с цел да бъдат предоставени данъчни инспекции.

Досега българските участници в консорциума от уеб страницата са съобщили името на един забъркан българин. Това е, за който са открити документи, съгласно които е взел участие в три офшорни сдружения без да е заявил това събитие. Представителите на българския екип през вчерашния ден разясниха, че в документите участват към 200 имена на български жители.

От Национална агенция за приходите прецизират, че могат да образуват инспекция или проверка в случаите, в които има информация за отклоняване от облагане или укриване на налози. От Агенцията оповестяват още, че ще сравнят данните по досиетата " Пандора " с информацията, постъпила по така наречен интернационален продан, при който страната получава информации за имущество и приходи на български лица зад граница.

Данъчната администрация има намерение в околните дни да даде на обществеността спомагателна информация.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР