Националната агенция за приходите е отменила свои запори за общо

...
Националната агенция за приходите е отменила свои запори за общо
Коментари Харесай

Запори за близо 50 млн. лв. на фирми на Васил Божков са вдигнати от НАП

Националната организация за приходите е отменила свои запори за общо 49 634 300 лева, наложени на компании на обвинения предприемач Васил Божков. Това излиза наяве от разпореждане за анулация на наложените обезпечителни ограничения, оповестено в Търговския указател, написа в. " Сега ". 
Прочетете още
Вдигнати са запорите на капитала на общо 30 сдружения на Божков. Най-сериозното поръчителство е било върху компанията " Агро Капитал 2009 " ООД, която е с капитал 56 000 000 лева, като от 44 800 400 лева от тях са били блокирани. 80 % от компанията е била благосъстоятелност на предприемача до 2009 година, а по-късно той резервира контрола си посредством акционерното сдружение " Инфра Холдинг ". Другият по-значителен запор е върху " Вабо 2017 " ООД, при която са били обезпечени 2 680 000 лева

Отмяната на запорите се е случила при започване на август въз основата на ревизионно произвеждане на Васил Божков, която е завършило с акт на приходната организация, с който не са открити отговорности към хазната. Въпреки това обаче капиталът на огромна част от въпросните сдружения на предприемача остават запорирани от КПКОНПИ поради дело против него.

67-годишният Васил Божков бе екстрадиран от Дубай след тригодишно заточение и укриване от закона в края на август. 

На 5 септември Софийският апелативен съд наложи домакински арест с електронна гривна на Божков. Решението беше взето, откакто правосъдният състав се съвещава повече от един час. То е по едно от делата против предприемача, свързани с хазартна активност, по което той беше арестуван в ареста. 

По делото за проведена незаконна група, пране на пари и противозаконна активност с културни полезности Софийският градски съд понижи избраната от прокуратурата парична гаранция на бизнесмена от 1 500 000 лева на 500 000 лева

Междувременно на конференция посредством видеоконферентна връзка Божков съобщи, че е предпазен очевидец по делото за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

След това от прокуратурата разясниха, че единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвинен и в никакъв случай не е бил, нито сега е " предпазен очевидец ".
 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР