Националната агенция за приходите е изплатила над 129 млн. лв.

...
Националната агенция за приходите е изплатила над 129 млн. лв.
Коментари Харесай

НАП: Близо 7000 фирми са получили над 129 млн. лв. заради Covid-19

Националната организация за приходите е изплатила над 129 млн. лева на близо 7000 сдружения, като безплатна помощ за превъзмогване на последствията от Коронавирус 19.

Помощта за компаниите е предоставена в осъществяване на план „ Подкрепа посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения посредством използване на скица за подкрепяне от Национална агенция за приходите “, който завършва в края на декември.

Срокът, в който предприятията можеха да употребяват получената финансова поддръжка, беше 3 месеца от датата на даването ѝ. В рамките на един месец по-късно, сдруженията бяха задължени да отчетат употребяваните средства, припомнят от приходната организация. От Национална агенция за приходите не престават да правят следващи инспекции на утвърдени компании за да се откри дали са спазили всички условия и условия за приемане на финансовата помощ, както и дали получените средства са усвоени в цялостен размер и изразходвани по предопределение.

Проектът за поддръжка посредством оборотен капитал се осъществя по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. Общата му стойност е 141 млн. лева, от които 119 850 000 лева европейско финансиране и 21 150 000 лева национално финансиране, оповестиха от приходната организация по време на финален онлайн брифинг. Основната цел на плана е обезпечаването на бърз и ефикасен механизъм за поддръжка на българските микро, дребни и междинни предприятия, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения, въведени в страната, за опазване на тяхната активност, посредством използване на скица за подкрепяне от Национална агенция за приходите.

В осъществяване на плана, през 2021 година беше осъществена скица за подкрепяне от Национална агенция за приходите на микро, дребни и междинни предприятия, посредством даване на финансова поддръжка под формата на оборотен капитал. Поради удължаването на интервалите на противоепидемичните ограничения, схемата беше изпълнена в три етапи: BG16RFOP002-2.095 „ Подкрепа посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения “, BG16RFOP002-2.097 „ Предоставяне на спомагателна информация, по отношение на продължение на подпомагането по процедура BG16RFOP002-2.095 “ и BG16RFOP002-2.101 „ Подкрепа посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения II “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР