Националната агенция за киберсигурност на Италия (ACN) предупреди за широкомащабна

...
Националната агенция за киберсигурност на Италия (ACN) предупреди за широкомащабна
Коментари Харесай

Италия предупреди за хакерска атака, насочена към Европа и Северна Америка

Националната организация за киберсигурност на Италия (ACN) предизвести за широкомащабна хакерска офанзива на хиляди компютърни сървъри в Европа и Северна Америка. Става въпрос за Рансъмуер офанзива, при която хакерите се пробват да овладеят контрола върху данните на обещано устройство и по-късно желаят от жертвата заплащането на избрана сума.

Франция, Финландия и Италия са най-засегнатите страни в Европа сега, до момента в който Съединени американски щати и Канада се подреждат на второ място, съгласно италианската осведомителна организация ANSA.

Атаката е ориентирана към уязвимости в технологията VMware ESXi, които бяха открити по-рано. Освен нея обаче, доста организации оставят уязвими за навлизане от хакери.

„ Тези типове сървъри са били атакувани от хакери в предишното заради накърнимост на сървърите. Въпреки това тази накърнимост не беше изцяло поправена, оставяйки опция на хакерите за нови офанзиви “, настояват от ACN.

Франция е първата страна, разкрила допустима хакерска офанзива. Френската организация за киберсигурност ANSSI пусна в петък предизвестие, организациите да поправят уязвимостта.

Изчислено е, че хиляди компютърни сървъри са били компрометирани по целия свя. Според анализатори броят им евентуално ще се усили. Експертите предизвестяват организациите да подхващат дейности, с цел да избегнат блокиране на достъпа до своите системи.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР