Националната агенция по приходите публикува на , свързани със санкционираните

...
Националната агенция по приходите публикува на , свързани със санкционираните
Коментари Харесай

НАП публикува списък със санкционираните фирми по закона “Магнитски“

Националната организация по приходите разгласява на, свързани със глобените по закона " Магнитски " Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков. Списъкът е изцяло еднакъв с този, който бе оповестен в известието на американското Министерство на финансите, само че обещанието е, че ще бъде допълван.

Списъкът можете да видите ТУК.

Пред Българска национална телевизия финансовият министър Асен Василев съобщи, че българското държавно управление държи на публичността, а описите със обвързваните лица ще бъдат оповестени от Национална агенция за приходите и българското Министерство на финансите. Той сподели, че в случай че в държавното управление се появят още хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат сложени в тези описи на свързани лица и надлежно би трябвало да бъдат отстранени от заеманите длъжности.

В петък държавното управление сътвори работна група в отговор на наложените от Съединени американски щати наказания. Целта е да се сведат до най-малко рисковете за страната при следващо заледяване от страна на Съединени американски щати на активи.

Българският лист на обвързваните лица ще включв преди всичко всички физически лица и компании, които са притежавани, следени или ръководени през последните пет години от Пеевски, Божков и Желязков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР