Националната агенция по приходите (НАП) поема пълния контрол над хазартния

...
Националната агенция по приходите (НАП) поема пълния контрол над хазартния
Коментари Харесай

НАП с пълен контрол над хазарта

Националната организация по приходите (НАП) поема цялостния надзор над хазартния бранш, взеха решение депутатите с утвърдените на второ четене промени в Закона за хазарта.

Управляващите се отхвърлиха от първичната си концепция Държавната комисия по
хазарта да се трансформира от групов в едноличен орган, който да бъде на директно послушание на Министерския съвет и взеха решение всичко да премине в ръцете на Национална агенция за приходите.

Аргументът, е че тя има максимален потенциал да провежда събираемостта на налозите и таксите от този бизнес, както и да реализира надзор над хазартните обекти, написа БГНЕС.

Депутатите отхвърлиха предложенията на Валери Симеонов
хазартът да се провежда единствено в петзвездни хотели, курортни комплекси и на 20 км от границата. Няма да се покачват таксите за лиценз и регистрация. Протестиращите пред Народното събрание представители на сектора оповестиха насладата си с възгласи „ Благодарим ви “, съобщи БНР.

Освен това приходите от активността на българския тотализатор ще отиват освен за спорта, само че и за подкрепяне на културата. Предложението бе на Вежди Рашидов от ГЕРБ, ръководител на парламентарната комиси по просвета и медии. Спор в залата провокира алтернативата ще стигнат ли средствата и не се опълчват по този начин спортистите на хората на изкуството.

В закона се одобри различен текст, съгласно който не се потвърждава капитал за образуване на
хазартни игри от сдружения, които към този момент един път са ги потвърдили при приемане на лиценз за лотария, моментна лотария, хазартни игри онлайн и други, съобщи организация Фокус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР