Националната агенция по приходите/НАП/ е започнала проверки на българи с

...
Националната агенция по приходите/НАП/ е започнала проверки на българи с
Коментари Харесай

НАП започна проверки на българи с имоти в Гърция

Националната организация по приходите/НАП/ е почнала инспекции на българи с парцели и в Гърция, заяви за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Борис Михайлов.

" В момента текат инспекции, някъде вършим и проверки, в случай че установим, че има недекларирани приходи. В такива случаи постановяваме 10% налог плюс рента за съответния интервал. Някои случаи даваме на КПКОНПИ и може да се реши, че парцелът би трябвало да бъде иззет. При инспекциите множеството жители си потвърждават парите ", изясни Михайлов. Той увери, че  когато приключат инспекциите, ще показа резултатите

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите отхвърли да има чадъри над фирми и даде образец с " Лукойл ", който за първи път от 2007 година насам платил през предходната година корпоративен налог.

" Има и други компании, за които в предходни години е имало чадъри, само че в този момент всички компании внасят налозите си в бюджета ", увери Михайлов. Според него няма проблеми и с постъпленията от хазарт, където също има растеж.

" Заварих дребна дирекцийка в Национална агенция за приходите, която да дава отговор за контрола над хазартните компании, след закриването на Държавната комисия по
хазарта. Разширихме я и в този момент текат съществени инспекции дали се внасят всички налози и такси. Но там конкуренцията нараства, с това и постъпленията - преди три години имаше единствено две компании за онлайн залагания, в този момент са 18 ", уточни Михайлов. Той се похвали с " прелестна събираемост " на налози и осигуровки тази година. Към средата на март Национална агенция за приходите са събрали 6.4 милиарда лева доходи, което е 752 млн. лева или 13% повече от същия интервал на предходната година. Постъпленията от Данък добавена стойност са с 211 млн. лева или с 9% повече.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР