Национална служба Охрана е платила близо 250 хиляди лева за

...
Национална служба Охрана е платила близо 250 хиляди лева за
Коментари Харесай

Дневник: НСО изхарчила половин милион за командировки зад граница

Национална работа ”Охрана ” е платила близо 250 хиляди лв. за пътни разноски в чужбина на своите чиновници през 2017 година. От началото на тази година отделените средства са над 20 хиляди лв..

Това демонстрира информация от НСО, споделена от " Дневник ". Данните предоставени от службата са за интервала от началото на 2015 година до края на февруари тази година.

Най-много са отделените средства - над 40 хиляди лв. през юли 2016 година - съвсем двойно в съпоставяне със същите месеци през 2015 година и 2017 година. Най-малко са платени през януари 2016 година - над 3800 лв.. Службата покрива пътя, дневните командировачни и парите за квартира. От НСО охраняват премиера, президента, основния прокурор, депутати и други лица, като да вземем за пример почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Служителите съпровождат и в чужбина хората, които охраняват, като от бюджета на службата се поемат разноските им.

От февруари 2016 година НСО охранява и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. За съпоставяне през януари и февруари на 2015 година пътните разноски са били надлежно 4 557 и 9790 лв., до момента в който през идната година пътните през февруари към този момент са 17557 лв.. Данните демонстрират, че през последните три месеца на предходната година разноските трайно са по над 30 хиляди лв../ fakti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР