Национална програма против насилието предлага социалното министерство. Това съобщи във

...
Национална програма против насилието предлага социалното министерство. Това съобщи във
Коментари Харесай

Социалният министър: Предлагаме Национална програма против насилието

Национална стратегия срещу насилието предлага общественото министерство. Това заяви във Варна министър Иванка Шалапатова.

Програмата е направена след апела на премиера Николай Денков към четири министерства за незабавни ограничения против домашното принуждение. Те ще бъдат показани през днешния ден.

" Активни ограничения за отбрана на децата, както и за отбрана на дамите в две направления. Първо предварителна защита – работа, когато е рано, за предварителна защита на насилието над деца, които доста постоянно по-късно като възрастни повтарят този модел на нападателно държание. Затова нашата цел е да прекратим тези практики в ранна детска възраст. Втората линия, по която ще предложим по-активни ограничения, е отбраната на дамите и децата, претърпели принуждение. Ще предложим увеличение, в този момент текат изчисленията на брой на всички обществени интегрирани услуги за поддръжка на дамите жертви на принуждение. Мерките сега не са цялостни, няма задоволително услуги, няма здравна грижа, за жилищното съответно настаняване, за трудоустрояването, задоволително на тези дами, с цел да имат деен и обществен живот. Нашите ограничения ще се осъществят оптимално скоро с периметър до края на годината да имаме първите резултати. До края на идната други резултати, само че те ще бъдат ясно избрани ", съобщи общественият министър Иванка Шалапатова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР