Национална мрежа за децата“ връчи на Банка ДСК сертификат Компания

...
Национална мрежа за децата“ връчи на Банка ДСК сертификат Компания
Коментари Харесай

Банка ДСК застава до най-малките като Компания – приятел на детето

„ Национална мрежа за децата “ връчи на Банка ДСК документ „ Компания – другар на детето “ по време на годишната гала „ Златна ябълка “ 2023, която се организира на 30 май т.г. Отличието се връчва за дългогодишните целенасочени старания на в поддръжка на децата и техните родители.

В своя отчет, основан на обстоен одит на активността, метода на работа, изискванията за работа на чиновниците и социално-отговорните политики и начинания на Банка ДСК, заключи, че в компанията има одобрени работещи процедури и политики, които ясно зачитат правата на децата. Банката употребява положителни практики както във връзка с чиновниците и техните деца, по този начин и от позиция на самодейностите и стратегиите, ориентирани към идеите на нуждаещите се деца в България. Ползотворното дългогодишно партньорство на Банка ДСК със съдружие „ и отдадеността на компанията към развиването и образованието на децата от ранна възраст е страховит образец по какъв начин бизнесът и неправителствените организации биха могли да си сътрудничат и работят в поддръжка на децата на България.

" Щастливи сме, че Банка ДСК към този момент е подобаващ притежател на документа, след преминат сполучливо одит за сходство. Той валидира високото равнище на политики, стандарти и положителни практики в активността, само че и уговорката на компанията да поддържа това равнище дълготрайно. Като мрежа от 130 организации, работещи за децата, ние ценим всяко партньорство с компании, които способстват със своята виновна активност за детското богатство. " – споделя Георги Богданов, изпълнителен шеф на Национална мрежа за децата.

„ Нашата роля е да сме виновен снабдител на финансови услуги, виновен шеф с грижа към чиновниците ни и техните деца и виновна към обществото и природата компания. През последните повече от 10 година в Банка ДСК се опитваме да фокусираме публичното внимание върху тематиката за децата, ранното детско развиване и фамилната среда. Вярваме, че позитивната смяна в живота на едно дете е инвестиция в бъдещето на България. Сертификатът „ Компания – другар на детето “ е огромно самопризнание за напъните на всички нас в банката “, споделя Гергана Бендурска, шеф „ PR и връзки “ в Банка ДСК.

Част от политиките на банката в поддръжка на най-малките са ориентирани към децата на чиновници. За тях има опция да вземат участие във вътрешни събития – спортни и такива с екологична и просветителна устременост. За чиновниците си Банка ДСК дава опция за гъвкаво работно време, хибриден и хоум офис модел, опция за в допълнение здравно обезпечаване на член от фамилията, спомагателна детска карта за спорт, фамилни мероприятия и други.

Вече 12 година Банка ДСК е в ползотворно партньорство с „ SOS Детски селища България “, като през последните години е и най-крупният корпоративен донор на сдружението. За тези 12 година посредством корпоративното подаяние в помощ на 2 приемни фамилии и опцията за дарения към “SOS Детски селища България “ през АТМ мрежата и онлайн банкирането на банката, компанията е съумяла да помогне на 424 деца и младежи в SOS фамилни домове, 469 младежи в Програма " Начало на независим живот " и план " Пътеки към свободата ", 3900 деца, подкрепени посредством SOS Консултативните центрове/Подкрепа на фамилията и предварителна защита на раздялата. Освен финансовата помощ, Банка ДСК оказва помощ на организацията и посредством своите чиновници, които подаряват едно от най-ценните неща – времето и знанията си на децата.

Финансовата просветеност е един от главните цели на Банка ДСК, както за деца, по този начин и за всички нейни клиенти, а и освен. От началото на 2023 година банката потегли на театрално турне в учебни заведения в страната. Съвместно със финансовата институция основава интерактивното зрелище „ Парите – минало и бъдеще “, което има за цел по по-интересен и ексцентричен метод да увеличи финансовата просветеност измежду учениците. Постановката споделя историята на парите, по кое време и къде за първи път се появяват те и придвижва децата в наши дни, когато към този момент огромна част от финансовите процеси се правят в цифрова среда. Чрез интерактивни игри и куизове учениците имат опция да ревизират своите познания за финансите. Представлението е играно 11 пъти пред повече от 1100 възпитаници в 16 учебни заведения в цяла България.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР