Национална компания Български държавни железници“ ще обедини Холдинг БДЖ“, БДЖ-Пътнически

...
Национална компания Български държавни железници“ ще обедини Холдинг БДЖ“, БДЖ-Пътнически
Коментари Харесай

Пак сливат „Холдинг БДЖ“, „БДЖ-Пътнически превози“ и „БДЖ-Товарни превози“ в Национална компани БДЖ

Национална компания „ Български държавни железници “ ще сплоти „ Холдинг БДЖ “, „ БДЖ-Пътнически транспорти “ и „ БДЖ-Товарни транспорти “. „ Целта е пътническите транспорти да са чисти, безопасни и приятни. Променяме компанията по този начин, че да се върне и на пазара на товарните транспорти “, съобщи министърът на превоза Николай Събев. Европа е на релси, Европа е зелена и напъните са ориентирани България да е там, допълни министърът на превоза и известията.

Министър Събев изрази безапелационна позиция, че е значимо 7500-те чиновници в БДЖ да се усещат горди, че работят там и че МТС ще влага в човешкия капитал.
От юни ферибот Русе - Гюргево ще разтовари трафика по Дунав мост
До юни ще бъде пусната фериботна линия Русе-Гюргево. Целта е да се облекчи трафикът през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " с една трета. Там ще има и б...
Прочети повече
„ До края на 2023 година ще има здравословно финансово положение на железопътната  система. В момента не предлагаме друга смяна във връзка с пътническите транспорти и националния бюджет, защото това е обвързвано с контракта за публичен транспорт, който се извършва “, означи Николай Събев.

Позицията на МТС е, че приходите в Наказателен кодекс БДЖ би трябвало да се осъществят посредством нарастване на пазарния дял и разноските би трябвало да се ръководят доста повече от дейно. Още през първите 6 месеца от старта на измененията, ще се забележи доста ясна наклонност за това по какъв начин разноските понижават и приходите стартират да се усилват. „ Заложили сме доста ясни параметри, посредством които ще следим финансовото и функционалното положение на системата, “ уточни Събев. Той сподели, че се възнамерява при започване на 2024 година БДЖ да излезе на българските и интернационалните финансови пазари.

Министърът на превоза и известията Николай Събев употребява опцията да показа и екипа си. Заместник-министри на Министерството на превоза и известията, които ще дават отговор за другите ресори са Владимир Върбанов за воден превоз, Илия Илиев за железопътен превоз, Стоян Новаков за авто превоз и Дилян Берковски за телекомуникациите.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР