Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена

...
Национална електронна Платформа за достъп до обществена информация бе създадена
Коментари Харесай

Заявленията за достъп до обществена информация до всички администрации и отговорите по тях стават публични

Национална електронна Платформа за достъп до социална информация бе основана в границите на план с европейско финансиране от администрацията на Министерския съвет. Така се извършва законовото условие заявките до всички администрации в страната да могат да се подават и по електронен път, а отговорите по тях да бъдат обществени за всеки заинтригуван консуматор.

Очаква се през втората половина на годината Платформата да проработи в цялостен мащаб, откакто задължените по закон субекти - централните, регионалните и общинските администрации - дефинират своите служители-модератори за работа с нея.

Потребителските и софтуерните параметри на Платформата ще бъдат показани на конференция в петък, 28 юни, от 10.30 часа в Гранитна зала на Министерския съвет.

Платформата за достъп до социална информация е създадена по план с европейско финансиране BG05SFOP001-2.001-0001 "Подобряване на процесите, свързани с даването, достъпа и повторното потребление на информацията от публичния бранш " с бенефициент администрацията на Министерския съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР