Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 (НАТ-2010) е изпратила входирано

...
Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 (НАТ-2010) е изпратила входирано
Коментари Харесай

Тютюнопроизводители искат спешно свикване на Консултативен съвет по тютюна

Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 (НАТ-2010) е изпратила входирано писмо до министъра на земеделието и храните Кирил Вътев по отношение на искане за незабавно привикване на Консултативен съвет по тютюна към Министерство на земеделието и храните (МЗХ), не по-късно от интервала 9-13 октомври 2023 година, оповестиха от асоциацията.

" В качеството ми на ръководител на Управителния съвет (УС) на Сдружение с нестопанска цел " Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010 " (НАТ-2010) и от името на 7374 тютюнопроизводители, регистрирани в Регистър за 2023 г, упорствам за незабавно привикване на Консултативен съвет по тютюна. Напомням, че бранш " Тютюн " е един от дребното, при които към момента не е извършено съвещание на Съвета, който е непрекъснат съвещателен орган към министъра ", написа в писмото ръководителят на НАТ-2010 Цветан Филев. Той подчертава и върху обстоятелството, че нововъзникващи форсмажорни условия и незабавната нужда от разрешаване на проблеми и провокации от кратковременен, средносрочен и дълготраен темперамент, не търпят отсрочване.

След координиране и с останалите браншови организации в бранша е препоръчан дневен ред на съвещанието в три точки: фиксиране на бюджет и установяване на единична ставка за кг тютюн за акция 2023 по актуализирана финансова скица ПНПТ през нова Обща селскостопанска политика (ОСП) на Европейски Съюз (2023-2027); подкрепяне с държавна помощ " де минимис " на регистрирани през 2023 година тютюнопроизводители, потърпевши от неподходящи климатични условия, и точка всякакви.

НАТ-2010 чака информация от Министерство на земеделието и храните за дата на осъществяване на Консултативния съвет по тютюна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР