Национална асоциация Българско Черноморие излезе с позиция срещу екологичните организации.Ето

...
Национална асоциация Българско Черноморие излезе с позиция срещу екологичните организации.Ето
Коментари Харесай

Национална асоциация Българско Черноморие: Преговарящите да не допускат намесата на съмнителни еко организации при съставяне на правителството

Национална асоциация " Българско Черноморие " излезе с позиция против " екологичните организации ".

Ето и цялата позиция:

През последните дни в общественото пространство и в медиите се тиражираха мнения на " екологични " неправителствени организации, с които се прави пряк опит за интервенция в избора на министри и каква да бъде структурата на Министерски съвет. Това е доста рисков казус.

Абсолютно недопустимо е да се допусне организации със съмнителна и противоречива известност да упражняват напън върху новоизбраните народни представители и да лобират за или срещу назначението на дадени лица на висши държавни постове. И то единствено две седмици откакто суверена ясно е изразил волята си. Подобни неправителствени екоорганизации не са представителни за българското общество. Те постоянно са в пряк конфликт с други субекти представляващи държавни, общински, локални, районни или капиталови ползи.
свързани новини7857на 03.12.2021
Примерите за това опълчване, от което губи страната и обществото, са доста. Блокираното създаване на тунелите под Шипка и Петрохан. Забавеното с над три години строителство на третия лъч на софийското метро. Последните етапи на софийския план за битови боклуци. Седми реактор на АЕЦ Козлодуй и още редица други.

Най-яркият образец е Автомагистрала „ Струма “ в частта през Кресненското дефиле. Отсечката е извънредно значима за националните ползи и сигурност на страната. От значително значение е и за стопанската система, както и за обезпечаване сигурността на придвижване на десетките хиляди жители, които всекидневно минават през този сектор. Този път е прочут като един от най-смъртоносните в цяла Европа, където над 250 души са изгубили живота си, а ранените са хиляди. Заради натиска, който екоорганизации оказват върху управляващите, и лавината тъжби към Европейската комисия, автомагистралата към момента не е издигната, а не е ясно и по кое време ще се случи това. Нужно ли е да се случи покруса, сходна на тази от 23 ноември с северномакедонския рейс, с цел да се вземат ограничения и най-сетне Автомагистрала Струма да се приключи напълно.

Подобно е ситуацията и по българското Черноморие. Поради спорното законодателство и лобистки ползи на вложители и еколози, пострадали са най-много локалните общности, които не могат да разполагат със земите си. Отделно поради включването на частни територии, чието екологично значение е безусловно недоказано, в предпазени зони и границите на Натура 2000, огромни масиви пустеят. Тези организации са причина към момента доста Черноморски общини да нямат общо устройствени проекти.

От над 20 години зелени организации, част от които финансирани от задгранични фондове, водят същинска война без да сортират средства против България, вложители, работодатели, локалните и регионални управи, проваляйки опциите за развиване на цели райони. Това, дружно с безпринципното и колебливо държание на управляващите основава среда за непрестанни кавги, които ощетяват цялото българско население.

Под натиска на „ еколозите “ цели браншове от българската стопанска система са в цялостен застой и нямат никаква вероятност за развиване. Особено пострадали са туристическата и ски промишленост. Тя от години е спъвана преднамерено и целеустремено. В разследване на тези дейности цялата инфраструктура на Витоша е разрушена. Проблеми и пречки за развиването си имат и всички останали планински курорти - Боровец, Банско и Пампорово. Подмяната даже и на един остарял въжен превоз с нов съвременен и безвреден се трансформира в мотив за борба и борби, в които страната е глух очевидец. Прогонени бяха френски вложители от Рила, а десетки районни планове за туристически зони като тези в Костенец, Говедарци, Боровец, Сепарева баня, Чепеларе, Смолян, Берковица, Западна Стара планина, Осогово и Узана са изцяло стопирани.

Ние от „ Национална асоциация българско Черноморие “ считаме, че виновни да предложат държавно управление и неговия състав са парламентарно показаните партии. Никой, с изключение на определените по либерален метод от суверена, няма право да упражнява публичен напън и да се пробва да раздава министерски кресла.

Абсолютно недопустимо е срастването, което се следи в България сред НПО-та, екофирми на партийни зелени деятели, държавни чиновници, съпредседатели на обединения, депутати, общински съветници - едни и същи хора, свързани между тях. Включително и основаване на цели фамилни кланове, чието мнение се показва като позиция на СВОБОДНОТО гражданско общество!

Нашето мнение е, че такива фигури, представители на организации, злоупотребяващи с дадени им права, които през годините са създавали кавги, възпирали са районното развиване на България, блокирали планове, прогонвали вложители и воювали с локалните общности, е извънредно недопустимо да бъдат издигани до властови управнически позиции. Това значи още веднъж остра безкрайна борба, улични митинги, потребление на екологията за политически, групови, персонални цели и корупционни практики прикрити като избавяне на природата!

Потърпевшите от тази война, с изключение на бъдещото държавно управление, ще са и елементарните жители, които разчитат да останат или да се върнат по родните си места, където да работят, да вършат бизнес и да градят фамилии. За тези хора би трябвало да бъдат обезпечени предпоставки за стабилно развиване и бъдеще, а не природата да се преглежда като разменна монета, прокарваща неразбираеми забавни! Потърпевши са българите и България!

Неправителствени организации значи НЕправителствена организация! Те могат да бъдат коректив и образец за безкористно запазване и отбрана на природата, а не придатък на политически партии.

Национална асоциация Българско Черноморие
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР