Национална агенция за приходите предупреждава близо 200 000 фирми за

...
Национална агенция за приходите предупреждава близо 200 000 фирми за
Коментари Харесай

Фирми са застрашени от глоби за неподадени годишни финансови отчети за 2020 г.

Национална организация за приходите предизвестява близо 200 000 компании за опцията да бъдат глобени, защото не са подали годишните си финансови доклади за 2020 година, оповестяват от приходната организация.

Данните за комерсиалните сдружения и юридическите лица с нестопанска цел, които не са показали докладите си в период до 30 септември 2021 година, са подадени в Национална агенция за приходите от Агенция по вписванията.

Тези компании ще получат писма или телефонно позвъняване от приходната организация, с които ще бъдат осведомени за вероятните наказания, както и ще бъдат поканени да се явят в Национална агенция за приходите в седемдневен период от приемане на тази информация, с цел да им бъде връчен акт за определяне на административни нарушавания.

Санкциите, планувани за неподаване на финансов доклад, са санкция от 200 до 3000 лева и имуществена глоба в размер от 0.1 до 0.5% от чистите доходи от продажби за отчетния интервал, за който се отнася непубликуваният доклад, само че не по-малко от 200 лв..

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР