Национална агенция за приходите извършва проверки на място в над

...
Национална агенция за приходите извършва проверки на място в над
Коментари Харесай

НАП проверя над 2000 фирми заради нелогично високи касови наличности |

Национална организация за приходите прави инспекции на място в над 2 100 компании за нелогично високи касови наличия, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Проверяваните компании са показали в годишните си финансови доклади за 2019 година, че държат в брой над 100 000 лв.. Данъчните инспектори преброяват, разказват и съпоставят сумите в касата с парите, посочени в счетоводните доклади.

При 271 от сдруженията проверяващите са открили противоречие за близо 216 млн. лева, оповестяват още от Национална агенция за приходите. В 33 от компаниите са открити неналичия на средства за съвсем 27,8 млн. лева, като при тях инспекцията продължава.

Освен това 11 588 рискови сдружения са получили писма или позвъняване от Информационния център на Национална агенция за приходите, посредством които организацията предизвиква компаниите непринудено да прегледат още веднъж счетоводните си документи и да създадат корекции в годишните си финансови доклади, ако не всички суми са фактически налични в касите им.

Много от сдруженията, позволили механически неточности, са коригирали сами данните и са подали доклади още веднъж.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР