Националките по борба съвсем се потопиха в японската атмосфера по

...
Националките по борба съвсем се потопиха в японската атмосфера по
Коментари Харесай

Националките по борба се потопиха в японската атмосфера

Националките по битка напълно се потопиха в японската атмосфера по време на лагера си в Окаяма. След тренировките в локалния университет девойките, водени от старши треньора Петър Касабов, изпробваха и обичайния военен спорт кендо, като нахлузиха шлемове и се въоръжиха с мечове. „ Доста са тежки, а за тези, които имат клаустрофобия не е изключително удобно “, довери европейската вицешампионка Мими Христова.
 Отборът „ влезе в обувките “ също на принцеси и владетели, като облече обичайните кимона и нахлузи перуки при визитата си на локалната забележителност Черния палат.
 Еврошампионките Тайбе Юсеин и Биляна Дудова бяха неузнаваеми, както и треньорът Петър Касабов. Откакто са в Япония отборът се радват на необикновен интерес от страна на медиите, които ги следват на всички места. Тайбе и Касабов даже бяха принудени да дават изявленията по кимона.

Българите обаче изненадаха общителните домакини със забележително боравене с клечките по време на хранене. И отдават желания на ориза и рибата. Изпробваха и локалния бит да се спят на земята и една вечер даже прекараха точно на такива постели.
 При една от разходките си тимът пък бе прелестно сюрпризиран от младоженци, които разпознаха девойките и разчувствани пожелаха да се снимат с тях. Оказа се, че младежът е упражнявал битка и следи от близко този спорт, познава и триумфите на българките.
 „ Япония е доста огромна мощ в битката, въобще не съм очаквал такова огромно почитание и внимание към нас – сподели селекционерът Петър Касабов. - А треньорът е на особена респект тук. Каквото каже това е. Никой не може да му репликира. Все съм си мислил, че редът и дисциплината при тях са единствено на съревнование. Оказа се, че не е по този начин, те участват на всякъде - в тренировките, в всекидневието. Нашата подготовка също върви съгласно проекта и упованията. Разбира се, тези девойки, с които упражняваме в този момент, не са от нашата класа. Но се веселя, че това, на което натъртват те, е в основата на нашата подготовка. А точно залага на битката! “
 Мими Христова, който претърпя интервенция на носа след европейското, също възобнови подготовка и към този момент направи първи занятия на тепиха.

Отборът се прибира от Япония в понеделник късно вечерта. А два дни по-късно 5 от състезателките ни, които бяха на подготовка в Страната на изгряващото слънце, отпътуват за европейското до 23 година в Сърбия. На тепиха ще излязат европейската шампионка за дами Биляна Дудова (57 кг), Фатме Мандева (50) Кремена Петрова (53), София Георгиева (65 кг), Виктория Бобева (68 кг).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР