Националката Магдалина Миневска се класира на четвърто място в многобоя

...
Националката Магдалина Миневска се класира на четвърто място в многобоя
Коментари Харесай

Миневска четвътрта в многобоя на турнира по художествена гимнастика в Германия

Националката Магдалина Миневска се класира на четвърто място в многобоя при дамите на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " Gymnastik International " 2023 в немския град Шмиден.

Тя събра 123.450 точки, откакто получи 31.800 на обръч, 30.600 на топка, 32.250 на бухалки и 28.800 на лента).

Носителката на бронзовото отличие Ади Ася Кац от Израел събра 123.500 и по този начин единствено 0.50 точки разделиха българката от орден в многобоя.

Първа се класира Тахмина Икромова от Узбекистан със 134.750 точки, а втора се подреди представителката на домакините от Германия Маргарита Колосов със 133.850 точки.

Магдалина Миневска изигра страховит многобой и сподели извънредно комплицирана гимнастика, изпълнена с артистичност, автентичност и харизма на килима. Българката се класира за финалите на всичките четири уреда, които са на следващия ден от 11.00 часа.

Съдия за България на това съревнование е Рада Вражева.

Отборът на България при девойките в състав Дара Малинова и Магдалена Вълкова се зае пето място в отборната конкуренция на шампионата със общ брой от 107.350 точки.

Дара Малинова игра обръч и бухалки, а Магдалена Вълкова, за която това беше първо интернационално съревнование, сподели композициите си с топка и с лента.

Утре в битката на финалите на уредите ще има българки на три уреда, откакто на обръч и на бухалки ще играе Малинова, а на лента Вълкова.

Победител стана тимът на домакините от Германия, пред Съединени американски щати, Румъния, Полша, Унгария, Словакия и Франция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР