Националите за Купа Дейвис Янаки Милев и Пьотр Нестеров постигнаха

...
Националите за Купа Дейвис Янаки Милев и Пьотр Нестеров постигнаха
Коментари Харесай

Първа българска победа на Sofia Open

Националите за Купа " Дейвис " Янаки Милев и Пьотр Нестеров реализираха първата победа за България в тазгодишното осмо издание на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро.

В схемата на двойки участващите с " уайлд кард " Милев и Нестеров детронираха защитаващия купата си при дуетите в българската столица Давид Вега Ернандес и неговия сътрудник през този сезон Иниго Сервантес с 6:3, 6:4 за 65 минути и се класираха за четвъртфиналите на конкуренцията в " Арена София ".

29-годишният Вега Ернандес, който е някогашен номер 28 в международната класация на двойки, завоюва последния си пети трофей при дуетите в Тура на АТП точно в София през предишния сезон, само че в тандем с бразилеца Рафаел Матос.

33-годишният Сервантес пък е някогашен номер 56 в света на двойки с един край в Тура през 2016 година в Рио де Жанейро със съотборник Паоло Лоренци (Италия).

19-годишният Милев и 20-годишният Нестеров не дадоха нито една опция за пробив на испанците в днешната среща и справедливо победиха. Те започнаха чудесно и поведоха с 4:1 по  пътя си към триумфа в първия сет. Във втората част българите пробиха в петия гейм, при 5:3 даже пропуснаха два мачбола при подаване на противниците, само че в идващия гейм при личен сервис те стигнаха до влиятелния триумф.

С  успеха Милев и Нестеров си осигуриха по 2610 евро и по 45 точки за международната класация при дуетите.

За място на полуфиналите Милев и Нестеров ще срещнат на следващия ден спечелилите от срещата сред поставените под номер 4 австрийци Лукас Мийдлер и Александър Ерлер против Гонсало Ескобар (Колумбия) и Александър Недовесов (Казахстан), който играят по-късно довечера в последния мач от днешната стратегия на корт 1.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР