Националите в класическия стил постигнаха атрактивни победи на Държавния шампионат

...
Националите в класическия стил постигнаха атрактивни победи на Държавния шампионат
Коментари Харесай

Зрелище на Държавния шампионат по борба в Сливен

Националите в класическия жанр реализираха атрактивни победи на Държавния шампионат по в Сливен, оповестиха от Българската федерация по битка. Европейският първенец от 2020 Едмонд Назарян записа два триумфа досега, без да даде точка на противниците си в категория до 60 кг. Първо той се оправи с Адриан Романов с 8:0, а по-късно преодоля и Мирослав Емилов също с 8:0. За място на финалите Назарян ще излезе против Мартин Борисов.
Двубоите са в зала „ Васил Левски “ и са без аудитория поради противоепидемичната конюнктура. До полуфиналните борби стигна международният и европейски вицешампион Кирил Милов (97), който също е с актив от 2 триумфа. На старта асът на ЦСКА се наложи над Мирослав Тодоров с 8:0, а по-късно съкруши и Борислав Василев с 10:2. Следващият му противник ще е опитният Ради Недков.
В същата категория до тази фаза на шампионата доближи Симеон Станкович, финалист от телевизионното шоу „ Игри на волята “. Състезателят на „ Васил и Георги Илиеви “ (Кн) се регистрира с две безапелационни победи – 7:0 против Николай Велев и 8:0 против Радослав Русев. А в следобедния сеанс ще срещне Мартин Иванов. Айк Мнацаканян (77 кг), трети от международно и европейско състезание, също е с две победи в актива си досега. В осминафиналите националът се наложи над Николай Гушевилов, а след това съкруши Иво Стоянов, като и в двете срещи реализира триумф с по 8:0. На полуфиналите Айк ще спори с Добрин Даркев.
В същата категория полуфиналист е Стоян Кубатов ( “Ботев-93”, Враца), който се регистрира с победа с 8:0 против Петър Митов и туш против Тодор Мелконян. За място на финалите младият гений ще спори с Иван Предьов. На полуфиналите е и актуалният притежател на златния пояс „ Никола Петров “ Дейвид Димитров, който на старта в категория до 72 кг се наложи с 9:0 над Виктор Гюров, а по-късно Георги Аначков се отхвърли. Следващият му съперник ще е Любомир Кирилов.
В тежка категория до 130 кг на полуфиналите е младият ни национал Радослав Георгиев. Още в първата среща представителят на „ Берое “ (Стара Загора) тушира Теодор Ганев, а след това се преодоля с 8:0 и Асен Табаков. За призовите места спорят 154 състезатели от 28 клуба. Утре стартират дамите, а в събота - мъжете в свободния жанр.
Днес срещите в зала „ Васил Левски “ изгледаха селекционерът на националите Братан Ценов, помощниците му Емил Будинов и Елис Гури. Сред феновете бе и олимпийския първенец Георги Мърков, който е и нов президент на клуба по битка на „ Левски “, както и Бисер Георгиев, доскорошен треньор в националния ни тим, Иво Ангелов – международен и европейски първенец, Вангел Вангелов – член на управата на БФ Борба и др.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР