Националите по волейбол допуснаха втора загуба в турнира Лига на

...
Националите по волейбол допуснаха втора загуба в турнира Лига на
Коментари Харесай

Волейнационалите паднаха драматично от Полша в Лигата на нациите

Националите по волейбол позволиха втора загуба в шампионата Лига на нациите. В третия си мач в японския град Нагоя играчите на селекционера Пламен Константинов отстъпиха с 2:3 (27:25, 19:25, 25:22, 22:25, 11:15) гейма пред международния вицешампион Полша.

Първата част на мача мина напълно при игра точка за точка. В нито един миг някой от двата отбора не поведе с повече от две точки, като въпреки всичко поляците върваха с леко преимущество. При 22:20 България употребява положителния сервис на диагонала Димитър Димитров, както и неточност на полския център Матеуш Биенек, с цел да изравни.

Още един прекрасен сервис на Александър Николов даде първия геймбол на българския отбор при 25:24, само че по-късно посрещачът на Кучине Лубе изпрати топката в мрежата за 25:25.

Решителните две точки за българския тим направи Мартин Атанасов. Първо 27-годишният посрещач осъществя една доста сложна топка против тройна обсада с удар по късия диагонал, а незабавно по-късно употребява чудесния сервис на резервата Аспарух Аспарухов, с цел да натика топката с две ръце сред блоката на поляците и мрежите за 27:25.

С игра точка за точка стартира и вторият гейм на мача. Блокада на Алекс Грозданов против Биенек даде задатък на
Всичко за Вашата сватба
българския отбор от 13:12, само че при идващото разиграване Биенек заби топка за 13:13. Полският център застана сервис и положителните му начални удари разрешиха на международните вицешампиони да поведат на собствен ред с 15:13.

Последва серия от сполучливи начални удари и за диагонала на поляците Карол Бутрин, а в това време българският състав стартира постоянно да бърка при вкарването на топката в игра.

Това бързо докара до равнене на резултата в геймовете след 25:19.

Третият гейм стартира с известно преимущество за волейболистите на Никола Гърбич, които дръпнаха с три точки при 10:7. България обаче възвърне равенството при 11:11, а набраната инерция разреши на националите да поведат с 18:14. До края Полша опита да редуцира изоставането си, само че с добра организация българските волейболисти резервираха задатъка си и взеха третата част с 25:22.

По призрачен метод за българския тим стартира четвъртият гейм. Силният сервис на поляците, най-много този на Камил Семенюк, им даде преднина от 9:1, а по-късно и 11:2 точки.

Пламен Константинов опита да промени хода на играта първо с таймаути, а по-късно и със смени, което даде резултат. Българският отбор заигра изцяло освободено и макар че не съумя да направи поврат, съумя да редуцира съвсем целия си пасив. В края на гейма Полша въпреки всичко завоюва с 25:22.

В тайбрека Полша още веднъж съумя да вземе сериозен задатък първоначално. Това се дължеше значително и на грешките на българския отбор от сервис, който позволи шест единствено в решителната част. България изостана с 4:8 в резултата и в последна сметка отстъпи с 11:15.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg