Националите на България за Купа Дейвис Янаки Милев и Пьотр

...
Националите на България за Купа Дейвис Янаки Милев и Пьотр
Коментари Харесай

Милев и Нестеров афишираха огромни амбиции

Националите на България за Купа " Дейвис " Янаки Милев и Пьотр Нестеров не скриха огромните си упоритости, откакто се класираха за четвъртфиналите на двойки на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро.

Участващите с " уайлд кард " Милев и Нестеров детронираха защитаващия купата си при дуетите в българската столица Давид Вега Ернандес и неговия сътрудник през този сезон Иниго Сервантес с 6:3, 6:4 за 65 минути в " Арена София ".

" Дошли сме, с цел да спечелим шампионата. Последните българи сме в схемата и желаеме да покажем най-хубавата си и игра и да стигнем допустимо най-далеч ", разяснява 19-годишният Милев.

" Винаги има напрежение преди мачове, само че ние сме подготвени за предизвикването. Близки другари сме, мислим по идентичен метод и се доверяваме един на различен. Това е най-важното в нашия тандем ", добави той.

Милев разкри, че прякорите на двамата са Стената и Чука.

" Той е стената, а аз - чука ", изясни Милев.

Двамата реализираха една победа на двойки и през предишния сезон на Sofia Open, само че в този момент се надяват на повече.

" Днешната победа е по-сладка и по-важна, тъй като е против по-добри и по-опитни противници. Стараехме се да си оказваме помощ от самото начало. Справихме се във значимите моменти. Имаше напрежение в края, беше мъчно, само че той направи два страхотни сервиса. Надявам се да продължим по този начин и в идващите мачове ", съобщи Милев.

Нестеров призна, че срещата е донесла на двамата " страхотна страст ".

" Изиграхме доста добър мач. Имахме проект и го изпълнихме чудесно. Янаки сподели страхотна игра и храброст, за което го приветствам. Представихме се доста мощно. И през предишния сезон постигнахме една победа, само че в този момент е против доста по-силни противници ", разяснява 20-годишният Нестеров.

" Страхотно е да играеш пред родна аудитория. Ще се опитаме да се забавляваме на корта на следващия ден и още веднъж да спечелим. Има напрежение, само че за нас е и мотивация, че сме последните българи в шампионата. Способни сме на доста. Показали сме, че можем да бъдем равностойни на най-хубавите и да ги побеждаваме. Във форма сме, познаваме се по-добре от предходната година. Допълваме се, имаме проект и го следваме. Привилегия е, че получихме късмет да играем на такова равнище. Благодарни сме за тази опция и ще се опитаме да се възползваме оптимално ", сподели Нестеров.

След конкуренцията в София Милев ще пътува за надпревари в Анталия, а Нестеров възнамерява присъединяване на шампионати в Кувейт.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР