Националите на България за Купа Дейвис коментираха предстоящата среща с

...
Националите на България за Купа Дейвис коментираха предстоящата среща с
Коментари Харесай

Националите за Купа „Дейвис“: Ще дадем всичко за успеха!

Националите на България за Купа " Дейвис " разясниха идната среща с Казахстан, написа формалният уебсайт на Българската федерация по тенис.

Двубоят ще се организира на 16 и 17 септември на кортовете на ОББ Български народен тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина в София. В първия спортен ден програмата ще стартира в 12.00 часа, а във втория - в 11.00 часа. Входът за публиката е свободен до запълване на потенциала от 900 седящи места на централния корт в БНТЦ.

Първата ракета на България Димитър Кузманов ще открие срещата с мач против втората ракета на Казахстан Тимофей Скатов.

" Отговорността е доста огромна. Предизвикателството и за мен и тима са огромни. Мисля, че към този момент имам задоволително опит в тези мачове. За следващ път ще играя първа среща и имам опит в това отношение. Чувствам се изцяло квалифициран. Чувствам се добре физически и душевен. Очаквам с неспокойствие да стартират мачовете ", разяснява Димитър Кузманов.

Той съобщи, че познава добре Тимофей Скатов, само че двамата не са играли един против различен.

" Почти всяка седмица се засичаме със Скатов по шампионати, само че не сме играли един против различен. Гледал съм му доста мачове и го познавам доста добре. Предполагам, че същото важи и от негова страна. Знам какво да чакам. Тенисът е доста динамичен спорт и във всяка една секунда тактиката и постройката за игра могат да се трансформират. Хубавото на тези мачове е, че мога да получавам треньорски инструкции от самото начало. Ще бъде един доста забавен мач за мен, а уповавам се и за всички фенове на тениса в България ", добави Кузманов.

19-годишният Янаки Милев ще дебютира за Купа " Дейвис " в дуел против първата ракета на Казахстан и номер 29 в международната класация Александър Бублик.

" Чувствам се подготвен да играя и да се боря. Благодаря за поканата и достойнството да играя в този значим мач. Винаги съм подготвен за мачове като този и ще се опитам да покажа най-хубавото от себе си. Разбира се, че съм гледал Бублик по малкия екран. За на следващия ден имаме треньор, който съм сигурен, че ще ми помогне извънредно доста. Изпитвам голямо доверие към Валентин Димов и ще се постарая да извърша всяка една тактическа задача. Със сигурност, че ще играя втори в програмата ще ми помогне да спадне напрежението. Ще видя какви са изискванията на корта и ще имам време да се настроя по-добре ", сподели Милев.

Капитанът на България Валентин Димов е удовлетворен, че България е в ролята на новобранец.

" Едно от обичаните ми неща е да ни считат за новобранец. Да не се чака победа, само че ние да я реализираме. Тогава е още по-сладко. Аз съм безусловно положителен за този мач и имам вяра в успеха ", съобщи Димов.

Той разяснява и какво е смисъла за присъединяване на Лазаров в тима след тежката травма.

" Това нещо е извънредно положително и стимулира всеки един от нас. Това което Алекс направи и прави всеки ден е доста почтено за почитание и заслужава единствено почит. Това да бъдеш четири месеца без мачове е доста мъчно и демонстрира един страховит професионализъм ", добави Димов.
Александър Лазаров е записан да играе в срещата на двойки в неделя.

" Не поисквам на никой такава травма. В началото даже не можех даже да проумея какво ми се е случило. Преди травмата играех може би най-хубавия си тенис. Бях добре душевен и физически. Най-трудно ми беше да остана душевен положителен. 90 % от спортистите с такава травма завършват професионалната си кариера. Аз си сложих за цел да съм тук с момчетата, тъй като мисля, че им го дължа. Ние сме към този момент 3-4 години дружно в този тим и до момента постоянно съм се раздавал оптимално. Минах през доста неща и, за жалост, не съм на 100 % подготвен за мач на сингъл. За това е по-добре да играе различен, който сега е по-добър за срещите на сингъл. В мача на двойки ще дам най-хубавото от себе си ", разяснява Александър Лазаров.

Негов сътрудник в срещата на двойки ще бъде Александър Донски.

" Ние с Лазаров имаме много опит на двойки. Играли сме против мощни противници. Знаем какви са опциите ни и сме побеждавали сходен вид играчи. Ще виждам да съм по-активен на корта и да оказвам помощ с каквото мога на Алекс. В последно време акцентирах най-вече на срещи на двойки и считам, че това ще ми помогне за неделя ", съобщи Донски.

" Ние сме един тим и аз може би ще би трябвало да поддържам най-силно от всички. Надявам се момчетата да завоюват тази среща. Няма значение кой е на корта и кой отвън него. Всички сме един тим и би трябвало да победим ", сподели Пьотр Нестеров.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР