Националите на България по волейбол паднаха с 2:3 гейма (25,

...
Националите на България по волейбол паднаха с 2:3 гейма (25,
Коментари Харесай

Националите по волейбол паднаха от Полша

Националите на България по волейбол паднаха с 2:3 гейма (25, -19, 22, -22, -11) от Полша в третия си мач от Лигата на нациите в Нагоя. Тимът на Пламен Константинов беше равносилен на международния вицешампион и водач в международната класация. Нашите на два пъти повеждаха в резултата, само че не съумяха да завоюват.

Това е втора проваляне за националите. Те към този момент изгубиха от Китай и. Тимът взе точка след провалянето от Полша, а в общото класиране е на пето място с 4 точки.

Първият гейм беше равносилен, а двата отбора се преследваха в резултата и никой не успяваше да натрупа по-голяма преднина. България завоюва гейма след положителни изяви в офанзива на Александър Николов и Мартин Атанасов в края.

Полша натрупа задатък след средата на втория гейм и изравни резултата. В третия българският отбор имаше преимущество и водеше с четири точки при 18:14, само че Полша изравни. Силният сервис и положителното показване в нахлуване въпреки всичко донесоха триумфа на българския отбор.

Поляците започнаха доста мощно четвъртия гейм и поведоха с 9:1. Оттам до края на гейма те поддържаха добър задатък. Подобно нещо се случи и в тайбрека. Поляците поведоха с четири точки и до края не изпуснаха задатъка си.

Българският отбор приключи с 6 блокади против 7 за поляците. При сервисите Полша означи 9 аса против 3 за България.

Мартин Атанасов беше най-резултатен за България с 15 точки, Димитър Димитров означи 11, а Александър Николов приключи с 10. За Полша Артур Шалпук приключи с 19.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР