Националите на България по борба класически стил се наредиха на

...
Националите на България по борба класически стил се наредиха на
Коментари Харесай

Още два медала за класиците от турнира по борба Петлашински“

Националите на България по битка типичен жанр се подредиха на четвърто място в отборното класиране след съставите на Полша, Украйна и Германия на мощния шампионат „ Петлашински “ в Полша.

Абу-Муслим Амаев стана първенец при 63-килограмовите след две победи без да даде точка – 6:0 против украинеца Андри Семенчук и над състезаващия се за Полша Майрбек Салимов – 9:0.

Иво Илиев сграбчи бронза в категория до 67 кг, като в дребния край преодоля представителя на домакините Роман Пакурковски – 9:0. Преди това националът се наложи над Виталис Лазовски (Германия) с 5:0 и Камил Чернески (Полша) – 8:4. На полуфинала Илиев загуби от бъдещия първенец Мортен Торсън (Норвегия) с 1:9.

На крачка от подиума остана Недялко Петров (60), който в дребния край за бронза в категорията отстъпи пред Малкаму Фетене (Израел) с 0:8.

Така националите, водени от треньорите Братан Ценов и Емил Будинов, завършиха с 5 медала, от които две трофеи.

По-рано на шампионата Стоян Кубатов (72) стана първенец, Йоан Димитров (87) взе сребро, а Дейвид Димитров (72) се окичи с бронз.

Надпреварата е част от подготовката на отбора за Световното състезание по битка в Белград (Сърбия) през септември, което ще бъде олимпийска подготовка.

Днес на тепиха ще излязат дамите – Тайбе Юсеин (62), Мими Христова, Юлияна Янева и София Георгиева (68).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР