Националите на България до 16 г. се класираха за финалите

...
Националите на България до 16 г. се класираха за финалите
Коментари Харесай

Националите до 16 г. стигнаха финалите на Европейската отборна купа по тенис

Националите на България до 16 година се класираха за финалите на Европейската отборна зимна купа във Франция. Нашите момчета се постановиха с 2:1 победи над Англия и се класираха за финала на шампионата във Варна. Така България класира трети тим за финалите на Европейските отборни купи, след момчетата и девойките до 12 г. Срещите се организират реновираната зала „ Владислав " на състезателен комплекс „ Черно море ".

В първата среща Иван Пенев победи с 6:3, 7:5 Матю Рутър. След това тенисист номер 1 на Европа до 16 година Пьотр Нестеров направи поврат и се наложи с 1:6, 6:4, 6:4 над Хари Лазел. В срещата на двойки Пенев и Нестеров отстъпиха с 2:6, 2:6 на Уилиям Нолан и Матю Рутър.

В спор за първото място във Варна България ще играе против Сърбия. Отборът на България е в състав: Пьотр Нестеров (TK "Черно море Елит ", гр.Варна), Иван Пенев (TK "Локо 98 ", гр.Пловдив), Владимир Попов (TK "Стоянстрой ", гр.Пловдив). Капитан на нашите момчета е Кристиян Илиев. Общо 7 тима вземат участие на надпреварата във Варна.

На кортовете в зала „ Владислав " с изключение на България играят още тимовете на Англия, Черна гора, Сърбия, Словакия, Испания и Турция, като първите два ще се класират за идващия стадий, който е след 10 дни във Франция. Мачовете се организират от 1-ви до 3-ти февруари със съдействието Община Варна, Българска Федерация по Тенис и TK "Черно море Елит ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР