Националистите вън от властта – оставка на Валери Симеонов или

...
Националистите вън от властта – оставка на Валери Симеонов или
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Националистите вън от властта – оставка на Валери Симеонов или на целия кабинет!

Националистите вън от властта – оставка на Валери Симеонов или на цялото държавно управление, съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Карадайъ показа писмо, което Движение за права и свободи адресира до европейските институции и до сътрудниците си. „ Писмото ни е израз на нашата угриженост за бъдещето на страната и то е в полза на страната, тъй като призовахме ГЕРБ да подхващат решителни дейности по отношение на националистите. Както всички знаем, подхванати дейности няма. Не единствено това – няма и позиции.
Отговорност на всички партии от демократичния набор, както и на цялото демократично общество е да противодейства на присъединяване на националисти и ксенофоби във властта. При липса на позиция и дейности в страната ние сме принудени да сложим въпроса на вниманието на европейските институции “, сподели Карадайъ.
Той изясни, че в писмото от Движение за права и свободи показват своята паника от надигащия се шовинизъм в Европа и означават, че до момента в който в Европа систематичните партии заобикалят да се коалират, като виновна партия Движение за права и свободи не може да остави тези въпроси без последствия.
„ Ще продължим да слагаме въпроса и ще участваме в общи дейности за секване на явлението в Европа и в частност в България. Чухме скоро и изказването на ръководителя на Народното събрание на Гърция. То беше също в тази посока “, сподели Карадайъ.
Той разяснява и присъдата на вицепремиера Валери Симеонов за засегнатост на ромите: „ Това го разбрахме от медиите. Не единствено това – от медиите разбрахме и за оградата, и за каналджийството. И какъв е резултатът – оповестиха оградата за обект с национално значение. От медиите разбираме и за други правосъдни решения и то влезнали в действие. Решение на Върховен административен съд от 2015 година за унищожаване на нелегално строителство в Бургас. Фирма, представлявана от шефа В. С.
Пак от медиите разбираме и за друго решение на Върховен административен съд от 2013 година за унищожаване на противозаконен градеж в Смолянски район, в Златоград. Става въпрос за телевизия „ Скат “.
Но медиите слагат и още ред въпроси – въпрос, който е подложен от медиите, ще ви изчета заглавието от 27 юни 2017 година: „ Скандал Валери Симеонов строи нелегално край сараите си в Златоград, до момента в който сякаш се бори с противозаконното строителство “. Виждаме и дейностите му лятото на морето “, разяснява Карадайъ.
Той разяснява и друго заглавие: „ Фирмата „ Скат тв,. ООД “ на Валери Симеонов – извършител на закона “. „ Пак от медиите – „ Законите не важат за вицето “. От 28 март 2014 година малко по-стара обява – „ Кога Скат ще бутне противозаконното си строителство в Златоград “, уточни Карадайъ.
„ Какъв е резултатът, медиите питат, жителите чакат, само че до момента в който медиите слагат въпроси резултатът какъв е? Заплаха към медиите и то обърнете внимание посредством формалния уебсайт на Министерски съвет. Изпълнили ли са тези решения? Явно като четем медиите, май не са. Вместо това обаче премия – вицепремиерски пост. Това ли е сигналът, който желаеме да пращаме към обществото. Това ли е спазването на закона и еднообразно от всички? Това ли е правовавата страна? Това ли са демократичните процедури? Доколкото знам, демократичните процедури народът по този начин бил поискал им адвокатстват от ГЕРБ и персонално господин Цветанов. Това ли е поискал народът, господин Цветанов? “, попита Карадайъ.
Той изясни, че писмото на Движение за права и свободи до европейските институции не е срещу страната, а е израз на угриженост за бъдещето на страната и за положението на демокрацията.
„ Кой работи срещу страната – ГЕРБ работи срещу страната посредством включването на националистите във властта при съществуването на всички тези обстоятелства, които ги виждаме от медиите. Само в името на властта, партийния интерес. В името на демокрацията и държавността, в името на европейските полезности ние призоваваме за решителни дейности националистите вън от властта.
При съществуването на това, което ви демонстрираме тук, а и освен тук до момента в това число и от трибуната на Народното събрание и на всичко това, на което сме очевидци напоследък – оставка “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР