Националистическите парти искат да разрушат ЕС отвътре. Това заяви френската

...
Националистическите парти искат да разрушат ЕС отвътре. Това заяви френската
Коментари Харесай

Френска министърка разкритикува италианския вицепремиер Ди Майо

Националистическите празненство желаят да разрушат Европейски Съюз от вътрешната страна.

Това съобщи френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. "Националистическите партии сплотяват националните егоизми, които не водят до европейски план ", сподели тя на конференция в Европейския парламент в Страсбург. "Те желаят да завладяват Европейски Съюз, с цел да го унищожат от вътрешната страна. Това е нещо, което ние няма да допуснем да се случи ", увери тя. "Отговорите на провокациите, отправени пред Европейски Съюз, би трябвало да бъдат европейски. Националистическите партии не го схващат ", акцентира Лоазо.

Тя разкритикува държанието на италианския вицепремиер и водач на Движение Пет звезди Луиджи Ди Майо, който през вчерашния ден пред централата на Екологичен потенциал в Страсбург записа обръщение за акцията за европейските избори. В него той прикани да бъде закрито седалището на Екологичен потенциал в Страсбург, като го назова пилеене на пари. Ди Майо назова още Екологичен потенциал "символ на арогантността на тези, които са оповестили война на италианското държавно управление поради неговия бюджет ".

"Бях малко сюрпризирана да видя италианския вицепремиер да идва в Страсбург, само че да не влиза в Екологичен потенциал и да театралничи пред камерите пред постройката, с цел да споделя, че подлага на критика Екологичен потенциал поради неговата позиция за италианския бюджет ", сподели Лоазо. "Страсбург е столица на европейската народна власт ", добави тя. "Страсбург е град на всички контузии на 20 век, само че и на европейското помиряване ", акцентира френската министърка. "Може би Ди Майо е прекомерно млад, с цел да знае това. Той има към момента време да го научи ", добави тя. "Мисля, че той вреди на себе си и на демокрацията, като атакува Страсбург ", заключи Лоазо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР