Националисти ще почетат днес годишнината от смъртта на генерал Христо

...
Националисти ще почетат днес годишнината от смъртта на генерал Христо
Коментари Харесай

Националисти се събират за неразрешения Луковмарш

Националисти ще почетат през днешния ден годишнината от гибелта на военачалник Христо Луков макар възбраната на Столичната община за провеждането на шествие.

За втора година разпореждането на кмета на София е стачкуващите единствено да слагат цветя пред паметната плоча на военачалник Луков без да провеждат шествие. Миналогодишната възбрана за провеждането на така наречен Луковмарш беше обжалвана и анулирана от съда.

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви в четвъртък, че не е разрешавала образуване на марша.

" Това, което е в съгласие за поредна година, е поднасянето на цветя на паметната плоча ", сподели Фандъкова и добави, че документът предстои на правосъден надзор и се апелира от уредниците.

Контрапротест против провеждането на Луковмарш протече по обяд в центъра на столицата, съобщи БНР. Според протестиращите демонстрацията, обвързвана с почитането на годишнината от гибелта на ген. Христо Луков, е неонацистка демонстрация, която предизвиква и оправдава расовата ненавист. Мирното шествие потегли преди от градинката пред Централната баня и приключи към 16 часа пред постройката на Столичната община. За малко беше блокирано кръстовището на бул. " Княгина Мария Луиза " и улица " Екзарх Йосиф ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР