Национален синдикат Защита“ и служители на спешната помощ са на

...
Национален синдикат Защита“ и служители на спешната помощ са на
Коментари Харесай

Спешна помощ и синдикат “Защита” искат повече пари и първа категория труд

Национален профсъюз „ Защита “ и чиновници на незабавната помощ са на митинг и автошествие в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Протестиращите упорстват минималната работна заплата в цялата страна да стане 1200 лв..

“Нашите съществени претенции са нарастване на минималната заплата за цялата страна ”, сподели ръководителят на Национален профсъюз “Защита ” Красимир Митов.

Той съобщи, че ръководещите са излъгали центовете за незабавна помощ, че ще вдигнат заплатите с 20%, че категория труд ще се вдигне. " Обещаваха ни, че с отпадане на дерогацията, цените на горивата ще паднат с 1 лев. Последният един месец цената е с 0,15 стотинки от горната страна ”, безапелационен е Митов.

Станислава Илиева, която е здравна сестра в Сандански, съобщи, че заплащането и изискванията на труд са насмешка с тях.


" Искаме нарастване на заплатите, категорията на труд да е първа, ваучерите за храна също да се покачат ”, акцентира Станислава Илиева.

Лалка Петрова, която работи във филиал за незабавна помощ във Велинград и идва от нощно дежурство непосредствено на митинга, съобщи, че е пристигнала, с цел да изяви своето предпочитание за повече правдивост.

“Искаме покачване на приходите, на минималната работна заплата! Ваучерите за храна са едвам 2 лева, това е едвам едно кафе, за нощно дежурство ни се раздава едно кафе, нощният труд плюс това е доста ниско заплатен ”, добави Лалка Петрова.

Недоволството на протестиращите стартира от площад „ Княз Александър Батенберг “ в София и ще премине в автошествие. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР