Национален съюз на трудово-производителните кооперации, Градски съюз на ТПК –

...
Национален съюз на трудово-производителните кооперации, Градски съюз на ТПК –
Коментари Харесай

Община Петрич и Национален съюз на трудово-потребителните кооперации подписаха споразумение 


Национален съюз на трудово-производителните кооперации, Градски съюз на ТПК – София, Окръжен съюз на ТПК – Благоевград и Община Петрич подписаха публично съглашение за взаимоотношение и дълготрайно съдействие.
Подписи сложиха: Божидар Станчев – предс. на Народно събрание на ТПК, Георги Башлиев – предс. на Оценка за съвместимост на ТПК – Благоевград, Владислав Лазаров – предс. на Горско стопанство на ТПК – София и кметът Димитър Бръчков.
Проведен беше и градивен диалог по въпросите, свързани със обществената активност и услуги, тяхното надграждане на локално равнище и опциите в тази тенденция. Споделени бяха работещи образци и практики. Националният съюз на трудово-производителните кооперации съставлява кооперациите от цялата страна. Определен е с решение на Министерски съвет от 2021 година за представителна организация в народен мащаб на и за хората с увреждания.

Съдействието с Община Петрич ще бъде в три съществени посоки: взаимно създаване на планове по европейски програми; подкрепяне сключването на контракти за действия и услуги от ТПК и ТПКИ за потребностите на Общината; реализиране на съдействие за действия със обществено предопределение и от публичен интерес с присъединяване на кооперациите в начинания за обществени домове, детски градини, учебни заведения.
Няма финансови задължения от подписването на документа за взаимоотношение. Целта е да се способства за по-успешно превъзмогване на проблемите с безработицата посредством обезпечаването на трудова претовареност.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР