Национален съвет на Зелено движение“ (част от коалицията “) ще

...
Национален съвет на Зелено движение“ (част от коалицията “) ще
Коментари Харесай

Владислав Панев: Утре ще се проведе Национален съвет на „Зелено движение“

Национален съвет на „ Зелено придвижване “ (част от обединението „ “) ще се организира на следващия ден. Това сподели пред Българска телеграфна агенция съпредседателят на партията и народен представител Владислав Панев. Той съобщи, че ще бъдат разисквани решенията в обединението, в това число това за отпущането на помощ за Украйна.

В сряда Народното събрание утвърди план на решение за оказване на филантропична, финансова и военнотехническа помощ, съгласно опциите на страната ни. Беше даден мандат на държавното управление да утвърди пакет от ограничения, свързани с войната и последствията от нея. Част от решението включва даване на ремонтна активност на украинска военна техниха в предприятия у нас.

По думите на Панев за членовете и последователите на „ Зелено придвижване “ с изключение на тематиката за Украйна, са значими и други вътрешни въпроси, измежду които прекъсването на активността Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ – Димитровград. Той дефинира това като „ значима стъпка “, с цел да може жителите на града да дишат по-чист въздух.

" Членовете на „ Зелено придвижване “ се интересуват и по отношение на законодателните промени за възобновимите енергийни източници, с които се планува понижаване на бюрокрацията при инсталирането на фотоволтаици за лични потребности ", сподели още Панев. " Темата с либерализацията на индустриалния коноп също се следи ", уточни още той.

Панев осведоми, че парламентарната група на „ “ ще се събере във вторник. На срещата ще се разиска тематиката за помощта за Украйна. " Все още не е разговаряно за ембаргото върху съветския нефт от страна на Европейския съюз ", сподели Панев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР