Национален референдум се проведе в Швейцария. Гражданите са гласували За

...
Национален референдум се проведе в Швейцария. Гражданите са гласували За
Коментари Харесай

Швейцария забранява рекламите на цигари

Национален референдум се организира в Швейцария. Гражданите са дали своят вот " За " за възбраната на реклами на цигари и други тютюневи произведения, оповестяват от Би Би Си (BBC).

Това ще сложи Швейцария в една група с нейните съседки, които още преди години одобриха строги закони по отношение на рекламирането на цигари.

Въпреки приятния външен тип, Швейцария има едни от най-леките и отпуснати закони, свързани с тютюна в Европа.

Дълго откакто Англия забрани пушенето в заведения за хранене и питейни заведения, във Франция и Швейцария това продължава да е разрешено.

Преди на хората в магазините им бяха предлагани разнообразни типове цигари. Тази процедура беше неразрешена. Остана обаче рекламирането.

След резултата от неделния референдум представители на Народното събрание отдадоха респект на учители и доктори, които упорстваха за възбраната.

Нормативната уредба за тютюна на СЗО беше контрактувана в Женева преди 20 години. Тя беше подписана от Швейцария, само че не и утвърдена.

В съпоставяне с други страни в Европа тук цигарите са по-евтини и швейцарците пушат повече.

Тютюневата промишленост влива в швейцарската стопанска система към 6 милиарда годишно и обезпечава работа на над 11000 души.

Преди референдума мнението бе разграничено. Предварителните данни сочат че към 60% биха подкрепили възбраната за реклама на цигари,

В неделя швейцарците гласоподаваха за още три неща - възбрана за тестването върху животни, повече дотации за медиите и преустановяване на гербовия данък. И Трите не срещнаха утвърждението на жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР