Национален протест стяга КНСБ, ако депутатите през бюджета не отговорят

...
Национален протест стяга КНСБ, ако депутатите през бюджета не отговорят
Коментари Харесай

Ако депутатите останат глухи, КНСБ прави национален протест през декември

Национален митинг стяга КНСБ, в случай че депутатите през бюджета не отговорят на настояванията на организацията. Според нея 400 млн. лв. не доближат в бюджета за идната година. Това разяснява пред Нова нюз президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той посочи, че синдикалните структури на организацията ще провеждат огромна акция в столицата, в случай че не бъдат реализирани желанията на хората.Димитров добави, че КНСБ стартира диалози с парламентарно показаните партии. Първата среща е с народните представители от ГЕРБ, тя ще се организира през днешния ден.

Пламен Димитров акцентира, че разговора с държавното управление тече към този момент месец, а това което сега желаят е още 400 млн. лв. в бюджета за заплати в другите браншове. „ Повече от 1 милиарда са заложени в бюджета по другите заплащания, това включва и нарастването на мрз. Това стана с помощта на разговора през последния месец. Към сегашния миг останаха няколко системи, в които има съществено напрежение. Финансовият министър не пожела да включи минималните им претенции - 10% нарастване на заплатите. С този растеж щеше да се покрие миналогодишната инфлация. За това и хората са толкоз непримирими ", сподели президентът на КНСБ. Димитров посочи, че най-тежко е ситуацията в Министерството на земеделието и организациите към него.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР